Ugn, 175 grader i cirka 25-30 min
Ingredienser
110 g mörk choklad
110 g smör
4 stora rumsvarma ägg
0,5 tsk salt
5 dl strösocker (!)
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och smör i ett vattenbad. Låt blandningen svalna till rumstemperatur. Om du har bråttom kan du snabbt kyla ner den i kylskåp, men den får absolut inte stelna igen. Vispa ägg och salt i en skål tills den blir riktigt fluffig (minst 5 minuter). Rör gradvis i socker och vaniljsocker. Vänd i chokladblandningen försiktigt. Tillsätt mjölet, fortfarande försiktigt så att det nätt och jämt blir blandat. (Det är viktigt att blanda försiktigt så att smeten bibehåller sin fluffighet). Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, (obs, den mindre varianten cirka 32 x 22 cm). Släta till ytan något. Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter, beroende på ugn. Låt kakan svalna ordentligt innan du skär upp i fyrkanter. Baka gärna kakan dagen innan.
Försvinnande god... |
Herregud så gott det ser ut! Brownies är ju livsfarligt beroendeframkallande:)
SvaraRaderaÅh så gott. Och räkbakelserna nedan, de brukar jag också göra. Hur goda som helst. Ha en skön kväll.
SvaraRaderaÅh vad gott det ser ut! :) önskar att jag bara kunde beställa ner det till mitt rum som efterrätt, hehe :)
SvaraRadera