Den här kladdkakan med kokos går inte av för hackor. En god kokoskaka som svängs ihop här hemma med jämna mellanrum. Försvinnande god varenda eviga gång.
Ugn, 175 grader i cirka 15-20 min
Ugn, 175 grader i cirka 15-20 min
Ingredienser
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
100 g smält smör
1,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
0,5 dl kokosflingor
Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda ägg och de båda sockersorterna, (blanda räcker, behöver alltså inte vispas fluffigt). Blanda mjöl och kakao och sikta i det i äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret och kokosflingorna. Rör försiktigt till en slät smet. Häll smeten i en smord, kakaopudrad springform, (rund form med löstagbar kant). Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Låt svalna en stund innan servering. Servera med lättvispad grädde.
Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda ägg och de båda sockersorterna, (blanda räcker, behöver alltså inte vispas fluffigt). Blanda mjöl och kakao och sikta i det i äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret och kokosflingorna. Rör försiktigt till en slät smet. Häll smeten i en smord, kakaopudrad springform, (rund form med löstagbar kant). Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Låt svalna en stund innan servering. Servera med lättvispad grädde.
Mums, kokos är gott i bakverk!
SvaraRaderaåh så gott,är ett kokos freak o låter så smarrigt
SvaraRadera