2-4 port
Ingredienser
4 skinkschnitzlar
4 ägg
4 dl riven parmesanost
vetemjöl
salt
peppar
smör
olja neutral
Riv parmesanost och blanda ihop med äggen i en bunke. Häll senare över ägg/ostsmeten i en "avlång form", så du enkelt kan doppa schnitzlarna i dess fulla längd. Salta och peppra schnitzlarna. Vänd dem hastigt i vetemjöl, så det blir ett tunt puder på dem. Under tiden som man hettar upp stekpannan, med en klick smör och neutral olja (färg och smak), så doppar man schnitzlarna i turordning i ägg/ostsmeten. Det är viktigt att pannan är het just när man lägger i schnitzlarna. Sänk värmen och stek dem färdiga på medelvärme.
Serveringsförslag: Tunnspagetti och tomatsås.
Storpack idag -då har man "att göra ett tag". Brukar oftast köpa "småpack". |
Till min "storpack", c:a 17 st schnitzlar rev jag en hel bit parmesanost (ICA-storlek) och 8 ägg. |
Salta, peppra, vänd i mjöl och sedan ägg/ostsmet. Stek först på ena sidan ;o)... |
....och stek sedan på andra sidan ;o) |
Klart! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.