Ugn, 200 grader i cirka 25 minuter.
Det här behöver du
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl flytande margarin
3 dl strösocker
4 ägg
1 dl lemon curd200 g grovhackad vit choklad
1 liter halverade färska jordgubbar
Muffinsformar (ev 2 st muffinsplåtar á 12 hål i varje)
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Rör för hand ihop vetemjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt flytande margarin, socker, ägg och lemon curd. Fortsätt att blanda, för hand, till en slät smet. Vänd till sist ner den grovhackade chokladen och de halverade jordgubbarna. Blanda väl. Fördela den tjocka smeten i stora muffinsformar.
Jag brukar ställa stora pappersformar muffinsplåtar, (blir extra snygga muffins).
Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Det ska inte bli deg på stickan.
De är som allra bäst i konsistensen när de fått svalna av ordentligt -men vem kan vänta sååå länge!
(Använd helst färska jordgubbar. Frysta bär riskerar att "blöta upp" den färdiga muffinsen i botten. Pudra jordgubbarna i så fall innan med lite potatismjöl el vetemjöl).
(Använd helst färska jordgubbar. Frysta bär riskerar att "blöta upp" den färdiga muffinsen i botten. Pudra jordgubbarna i så fall innan med lite potatismjöl el vetemjöl).
Två muffinsplåtar förbereds. |
Tillsätt flytande margarin i mjöl- och bakpulverblandningen. |
Tillsätt socker, ägg och lemon curd. |
Lägg sist i chokladen och jordgubbarna. Blanda! |
Muffinsformarna kommer från Wilton. |
Så där ja! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.