4 personer
Ingredienser
800 g ryggbiff, i bit (el oxfilé/lövbiff)
10-12 st råa potatisar
1-2 st gula lökar
4 msk neutral olja
4 msk smör
4 st äggula
Senapsmousse
0,5 dl Colemans senapspulver
0.5 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 tsk brunt senapsfrö
Gör så här
1. Skala potatisen och tärna i 1 cm stora kuber. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Under tiden, skär upp köttet i lika stora tärningar och finhacka löken.
2. Stek först potatisen för sig. När den är klar, håll den varm.
3. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Häll i oljan, smöret, köttet och till sist löken. Rör inte pannan utan låt alltsammans ligga stilla tills pannan har fått tillbaka värmen. Rör hastigt om. Salta och peppra.
4. Serveras direkt. Servera med en äggula i ett snapsglas.
5. Senapsmousse: Vispa upp grädden med sockret. Blanda i resten av ingredienserna. Låt stå och dra en stund i kylen. Vid servering, doppa en matsked i varmvatten. Forma små ägg av moussen, lägg över köttet.
Skär kött och potatis i cm-stora kuber. |
Senapsmousse |
Är man många brukar jag servera i ett uppläggningsfat. Var och en förser sig själva. |
Senapsmoussen smälter ner o sätter smak. |
Rå äggula hoppar jag personligen över... |
Ursprungsrecept: Per Moberg (har ändrat lite).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.