2011-10-30

Formfranska

Dessa formfranskor har jag bakat många gånger. Blir alltid lika nöjd. En klar favorit!


Antal: 2 st
Ugn, 200 grader i 25-30 min

Ingredienser
50 g färsk jäst
55 dl ljummet vatten
22 tsk flytande honung
22 tsk brödsirap
11 dl god olivolja
1.51.5 msk flingsalt
22 dl durumvetemjöl
1010 dl vetemjöl special
smör
sesamfrön eller blå vallmofrön till brödformarna
flingsalt till utbakningen
11 st ägg till pensling

Gör så här
1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt.
2. Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.
3. Jäs i bunke under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek.
4. Smöra och bröa formarna med sesamfrö eller vallmofrön.
5. Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna.
6. Låt dem jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Pensla limporna med lite vatten, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden.
8. Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller.

Ursprungsrecept: Leila Lindholm



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.