2011-11-19

Äppelpaj

Fantastisk… knäckig, knaprig …och alldeles underbar!  

Ugn, 200 grader i 30 minuter

1 st pajform, 28 cm i diameter

Ingredienser
8-9 st normalstora äpplen
200 gr smör
2,25 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,25 tsk bakpulver
en nypa flingsalt

Gör så här
Skala och skiva/klyfta äpplena. Lägg äppelbitarna i botten på en pajform.
Blanda smör, socker, vetemjöl och bakpulver. Arbeta in smöret ordentligt och forma sedan till en klump. Lägg mördegsklumpen mellan två lager plastfilm och kavla ut klumpen till en rund cirkel som är lika stor som pajformens topp. Lossa plastfilmen först på ena sidan och lägg den kavlade degen som ett lock över äpplena, tag bort resterande plastfilm. Grädda pajen mitt i ugnen i en halvtimma. Servera med ex-vis vaniljsås eller glass.


Kavla ett lagom stort "lock" att lägga över äpplena.

Dax att grädda!

Efter en halvtimma i ugnen.

Mmmmmm......


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.