Ugn, 225 grader i cirka 20 minuter
Portioner: 4 st
Ingredienser
färsk lasagne på rulle
1 pkt béchamelsås
1 burk tomatsås (typ pastasås)
kokt skinka
zuccini
emmentalerost
salt & svartpeppar
1 pkt béchamelsås
1 burk tomatsås (typ pastasås)
kokt skinka
zuccini
emmentalerost
salt & svartpeppar
Rulla ut lasagnebitar, ungefär lika långa som en vanlig skärbräda. Täck med skivor av emmentalerost. Skär skivor av zucchinin med osthyvel och lägg ovanpå osten. Toppa med skinka. Rulla i hop rullarna hårt, (från kortsidan) och plasta in i plastfolie och låt ligga kallt i en stund, (då är det lättare att skära dem i fina bitar som håller ihop).
Häll ett lager med béchamelsås i botten på en ugnsform. Skär pastarullarna i ca 4 skivor var. Ställ dessa “stubbar” med snittytan uppåt i formen. Häll över resterande béchamelsås. Ringla över tomatsås efter smak. Strö över riven ost, (emmentaler även här eller annan smakrik ost). Salta & peppra.
Ställ in formen i 225C ca 20 min. Servera genast.
Rulla ut den färska pastan, lägg på fyllningen och rulla ihop (från kortsidan). |
Häll lite av bechamelsåsen i ugnsformen. Skär pastarullen i fyra bitar vardera och ställ i formen. |
Häll över resten av bechamelsåsen, häll över tomatsås och toppa med riven ost. |
Efter cirka 20 min i ugnen på 225 grader. |
En matlåda! :o) |
Oj så gott det såg ut! Kan bli en riktig kaloribomb om man gillar ost som jag:)
SvaraRadera