2012-02-20

Fylld parmarulle

Den här förrätten är mer än god. Rätten var med i TV-programmet ’Halv åtta hos mig’. Jag har ändrat en smula när det gäller fyllningen. Marinaden är densamma. Receptet räcker till fyra personer.


Ingredienser 
100 g parma skinka, 8 skivor
en förpackning Rondelé färskost med getmjölk, 125 g
1 kruka gräslök
100 g rostade och saltade pumpafrön
bladspenat (eller mache-sallad)

Marinad
1 dl rapsolja
2 msk flytande honung
3 msk balsamvinäger
0.5 st rödlök, hackad
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Lägg ut parmaskinkan och lägg en matskedsklick av färskosten på varje skiva. Strössla över hackad gräslök och rulla ihop.
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
Lägg upp en bädd av ex-vis bladspenat på varje tallrik lägg på parmaknytena och ringla marinaden över, strö sedan över de rostade och saltade pumpakärnorna.
Färskost med getmjölk. Mild och god.


 

1 kommentar:

  1. Den här gjorde jag som förrätt här hemma i fredags kväll. Väldigt god, men hade nog föredragit din variant på fyllning. Lite mindre getostsmak, hade inte skadat.

    Kram

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.