2011-12-14

Mumsig tacopaj i långpanna

Tacopajen är smidig på så sätt att man inte förgräddar pajdegen. Bara att kavla/trycka ut pajdegen i långpanna, fylla på med övriga ingredienser och sedan grädda i cirka 25-30 minuter. Räcker till många munnar. Eller så fyller man på med matlådor i frysen. Sedan använder jag ju förstås "min egen" tacokrydda som är identisk med den köpta.

Deg
200 g smör/margarin
15-16 dl vetemjöl
8 tsk bakpulver
6 dl mjölk

Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt kylskåpskallt smör och smula för hand ihop tills det inte är några smörklumpar kvar. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Kavla ev ut degen litegrann och tryck sedan ut den i en långpanna, upp på kanten oxå.

Fyllning
1 kg blandfärs, cirka
taco kryddmix (motsvarande c:a 2 påsar)
2 förpackn krossade tomater
1 stor gul lök

Bryn blandfärsen i omgångar i stekpanna. Tillsätt tacokryddan, krossade tomater och finhackad rå gul lök. Låt alltsammans puttra en stund. Häll över köttfärsröran i långpannan.

Tacosås
5 dl creme fraiche, 34%
8 msk majonnäs
2-3 st pressade vitlöksklyftor

Blanda ihop ingredienserna till såsen och bred denna över köttfärsen.

Topping
Skiva 5 st tomater och fördela dem i jämna rader över tacosåsen. Strö på rikligt med riven ost.

Grädda tacopajen i  mitten av ugnen i 175 grader i cirka 25-30 minuter. Låt den sedan stå en liten stund innan servering.

Kavla/tryck ut degen i en långpanna.

Häll köttfärsröran i långpannan, bred på sås. Toppa med tomater och riven ost.




2 kommentarer:

  1. Åh den är så god denna pajen, återkommande favorit vad gäller tacos här hemma.

    SvaraRadera
  2. Heya i'm for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you aided me.
    Feel free to visit my webpage :: lindegårds

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.