2011-12-17

Polkagrisknäck

En smarrig variant på den traditionella knäcken, polkagrisknäck. Eller varför inte byta ut polkagrisarna mot krossad turkisk peppar? Variationerna är oändliga...


1 dl socker
1 dl farinsocker
2 dl ljus sirap
2 dl grädde
1-2 dl polkagriskarameller

Koka samman allt, utom karamellerna, i en stor kastrull el stekpanna tills smeten klarar ett kulprov. (Min knäck småkokade i en tjockbottnad kastrull i lite mer än en timma innan den klarade kulprovet). Krossa polkagriskaramellerna i exempelvis en mortel och rör i krosset mot slutet av kokningen. Häll upp i knäckformar. Lossnar bäst från små aluminiumformar, men det hade jag inga hemma i år?! Låt stelna i kylskåp.


Krossa karamellerna (sila bort det värsta småsmulet).

Smakar fantastiskt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.