2012-03-29

Currylax i ugn

Tänker ofta att man ska äta fisk minst en gång i veckan. Misslyckas alltid med den tanken, kanske då för att man inte är fullt så intelligent som man skulle vart om man hade ätit fisk en gång i veckan..? Fiskpinnar räknas liksom inte. Men det gör den här goda currylaxen. Den räknas i allra högsta grad!

Currylax
Ugn: 200-225 grader i cirka 15-20 min
Portioner: 4

Ingredienser
600 g lax i 4 bitar
2 morötter
½ purjolök
3 dl grädde
2 tsk röd currypasta
½ tsk vanlig curry
1-2 msk hummerfond
1 lime, saften
salt
peppar

Sätt ungen på 200 grader.

Gör så här
Skär grönsakerna i mycket tunna strimlor. Lägg dem i en kastrull och häll på grädden. Tillsätt currypasta, curry, hummerfond och limesaft. Låt koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Fiska upp grönsakerna med en hålslev och lägg i en eldfast form. Placera fisken ovanpå och häll såsen över.

Ställ in formen i ugnen och baka i ca 15 minuter.

Servera med pressad potatis och en sallad.
Låt grönsakerna koka i såsen i cirka 5 minuter.
Lägg laxen ovanpå grönsakerna och häll över såsen. In i ugnen.


2 kommentarer:

  1. det var i allafall ett intelligent val att krydda laxen med curry. Det låter som en fasligt god kombination! Och helt nytt för mig!

    SvaraRadera
  2. Supergod gratäng som vi kommer göra många fler gånger.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.