
Ugn: 175 grader i cirka 60-75 minuter
Valfritt kött, (10-15 st benfria, några färre med ben)
3 dl creme fraiche
4 dl vispgrädde
2 tsk sambal olek
1 dl soya japansk, vill du ha ännu mera färg kan du tillsätta en gnutta kinesisk soya.
3 pressade vitlöksklyftor
(Maizena redning)
Gör så här:
Lägg det råa köttet i långpannan. Vispa ihop övriga ingredienser och häll detta över köttet. Blandningen ska knappt täcka köttet. Skeda sås över köttet, så alla köttbitarna dränks in.
Stek mitt i ugnen i cirka 60-75 minuter.
Tag ut plåten. Plocka ur köttet och sila ner såsen från pannan ner i en kastrull. Värm upp såsen och red med ett par matskedar maizena. Salta eventuellt, några andra kryddor behövs ej. Klart att servera tillsammans med ex-vis kokt potatis och grönsakstillbehör.
![]() |
Skiva det råa köttet i tjocka bitar (alt köp färdigskivat i butik). |
![]() |
Fördela ut köttet i långpannan. |
![]() |
Häll gräddsåsen över köttet. |
![]() |
Skeda över lite sås på köttet. |
![]() |
Efter cirka 75 min i ugnen. |
![]() |
Sila såsen från ugnsformen ner i kastrullen. |
![]() |
Klart! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.