
Ugn, 225 grader vid förgräddning
Ugn, 200 grader vid färdiggräddning
3 dl vetemjöl
125 gram kylskåpskallt smör
1 msk kallt vatten
(ägg till pensling)
Fyllning
3 ägg
3 dl vispgrädde
150 g riven västerbottenost
salt/peppar
Blanda ingredienserna till pajskalet och arbeta till en deg. Tryck ut degen tunnt i en pajform, nagga skalet och låt stå i frys eller kylskåp en stund. Vispa upp ett ägg och pensla pajskalet (valfritt). Förgrädda c:a 10 min i 225 grader. Tag ut pajskalet och sänk samtidigt ugnen till 200 grader.
Blanda ägg, grädde, salt och peppar. Strö över osten i det förgräddade pajskalet och häll över äggblandningen (blanda ihop lite med en sked -eller blanda ihop allt från början och häll i skalet). Grädda c:a 25 min i 200 grader. Om du ska dekorera den bör den svalna av ganska rejält. Går förstås bra att servera tillbehören bredvid.
Dekorera med tjock creme fraiche eller gräddfil, finhackad rödlök och kaviar/löjrom. Mal svartpeppar grovt över dekoren.
![]() |
Låt vila i frys/kyl. |
![]() |
Se till att dekorationen täcker en stor del av pajen. Klart! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.