
Ugn, 250 grader i cirka 10-12 minuter
Pizzadeg
(räcker till en plåt eller 2 normalstora pizzor)
1/4 pkt jäst (12,5 g)
2 dl fingervarmt kranvatten
0,5 dl rapsolja
5 dl durum vetemjöl
salt/peppar
Lös upp jästen i vattnet. Häll på oljan, salt o peppar. Tillsätt mjölet och arbeta för hand i cirka 5 minuter. Låt jäsa under duk i cirka 25-30 minuter. Kavla ut degen tunt. (Degen är mycket lättarbetad).
Jag har idag valt följande topping: Tomatsås, riven ost, mozarella, philadelphiaost, skinka, gul lök, cocktailtomater, timjan och basilika. Ungdomarna ville förstås ha banan på sin. Efter gräddningen toppade jag ytterligare med olivolja, salt, peppar och ruccola.
![]() |
Arbeta degen i cirka 5 min för hand. Låt jäsa i cirka en halvtimma. |
![]() |
Börjar likna något! |
![]() |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.