Man behöver inte göra såsen vid sidan om. Man gör "allt i ett".
![]() |
Min äldre syster berättade om kål-i-grytan när jag hade flyttat hemifrån, för mer än 20 år sedan. Sedan dess äter familjen kål-i-grytan med jämna mellanrum och den är alltid lika uppskattad.
Ingredienser
500-800 g blandfärs
1/2 vitkålshuvud
1-2 gul lök
salt/peppar
köttbuljong
soya
redning (mjöl/vtn el maizena)
tomatpuré
svartvinbärsgelé
Skär bort roten på vitkålen och skär resten i mindre bitar. Hacka löken. Bryn kålen, på medelvärme, tillsammans med löken i en rejäl klick smör i stekpanna. Kålen ska bli mjuk och glansig. Lägg åt sidan. Bryn blandfärsen i stekpannan. Vänd ned kålen i färsen och blanda samman. Pudra över mjölet (en rejäl matsked). Tillsätt köttbuljong, tomatpuré, gele, salt/peppar och vattnet. Tillsätt lämplig mängd soya. Låt allt stå och puttra till sig en stund. Servera med kokt potatis, lingonsylt eller gelé. Såsen finns redan!
![]() |
Bryn lök och kål för sig... |
![]() |
...och bryn blandfärsen för sig. |
![]() |
Tillsätt köttbuljong och pudra över mjölet. |
![]() |
Häll på vattnet och blanda i övriga ingredienser. |
![]() |
Tillsätt lämplig mängd soya. Låt puttra en liten stund på spisen. |
![]() |
Så där ja! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.